Πως να καθαρίσω;

Με αυτό το mini άρθρο, θα προσπαθήσω να αντιστοιχήσω ανάγκες που προκύπτουν κατά τον καθαρισμό, με τις λύσεις που μπορούν να δοθούν σύντομα και εύκολα!

Συνήθως οι άνθρωποι που απευθύνονται σ’ εμάς, παραθέτουν τις ανάγκες τους και αναζητούν τη λύση στο πρόβλημα… ”Τι προϊόν να επιλέξω για να μπορέσω να καθαρίσω τις ασπρίλες στο μπάνιο μου; Τη μούχλα; Τα σημάδια από γλάστρες στα πλακάκια του μπαλκονιού μου; Γιατί τα εξωτερικά τζάμια φαίνονται ακόμα λερωμένα, ενώ έχω επιμείνει κατά τον καθαρισμό τους; Πως θα καθαρίσω τους τοίχους από δαχτυλιές και στίγματα;” 

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα οι λύσεις είναι απλές και συχνά ίσως βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι μας!

Αρχικά πρέπει να γίνει μια κατηγοριοποίηση στα είδη των απορρυπαντικών. Αυτή γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις βάση του Ph τους.

Το επόμενο βήμα είναι η αντιστοίχηση απορρυπαντικού και ρύπου. 

1) Όξινα απορρυπαντικά – εξουδετερώνουν άλατα, σκουριά, στίγματα από χρώμα, σοβά και τσιμέντο.

2) Ουδέτερα απορρυπαντικά – αφαιρούν χωρίς ρίσκο φρέσκους λεκέδες από κάθε επιφάνεια.

3) Αλκαλικά καθαριστικά – εξουδετερώνουν ζωϊκά και βιομηχανικά λίπη – λάδια και καυσαέριο.

Τέλος πριν ξεκινήσουμε τον καθαρισμό, τεστάρουμε τη δραστικότητα του προϊόντος σε ένα μη εμφανές μικρό σημείο της επιφάνειας που θέλουμε να το εφαρμόσουμε. Πάντα σε νωπή ή βρεγμένη επιφάνεια. 

Εξωτερικά πλακάκια ή τζάμια που δεν καθαρίζουν! Συμβαίνει εξαιτίας των αλάτων. Εφαρμόζουμε όξινο προϊόν αραιωμένο από 1/100 έως 1/50 με νερό (ποτέ χωρίς αραίωση) αποφεύγουμε την εισπνοή τους και ξεπλένουμε. Το ίδιο και στις βρύσες, τα πλακάκια και τις πορσελάνες του μπάνιου μας.

Προϊόντα κατά της μούχλας είναι όσα έχουν βάση το χλώριο. Αποφεύγουμε την εισπνοή τους και ξεπλένουμε μετά τη χρήση τους.

*Είναι απαγορευτική η ανάμειξη όξινων απορρυπαντικών, όπως επίσης και η ανάμειξη απορρυπαντικών με βάση το χλώριο.

Τα παραπάνω αποτελούν βασικές αρχές των χρήσεων των απορρυπαντικών ανά περίπτωση. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλοί παράμετροι που κάνουν ίδιες φαινομενικά περιπτώσεις να διαφέρουν! Στη γκάμα μας συναντώνται περισσότεροι από 400 κωδικοί απορρυπαντικών και ειδικών προϊόντων με σκοπό να δωθεί λύση σε κάθε πιθανή δυσκολία καθαρισμού και συντήρησης.

Ξέχασα να συστηθώ!

Είμαι ο Χριστόφορος, ξεκίνησα το 2004 να ασχολούμαι αποκλειστικά με το εμπόριο επαγγελματικών συστημάτων καθαρισμού & υγιεινής.

Ελπίζω να έδωσα ένα πόντο πριν αρχίσετε το καθάρισμα!

Αφήστε μια απάντηση